Din start trebuie sa sti sunt doar 2 tipuri de bricege: bune si proaste. Mai bine pui niste bani o vreme deoparte si iti cumperi un briceag care sa reziste zeci de ani, decat unul care se v-a rupe la prima conserva deschisa. Iti recomandam sa alegi unul sau mai multe modele fabricate de Victorinox sau Wanger, fabrici care de peste 100 de ani se ocupa cu productia de bricege de inalta calitate. In functie de activitatea ta poti alege mai putine sau mai multe elementele componente, dar noi consideram foarte folositoare prezenta forfecutei si a mini fierastraului.

Din diversele moduri de a folosi un briceag enumeram: deschis conserve, feliat diverse alimente, taiat ramuri, taiat si dezizolat fire electrice, gaurit, scoaterea cu ajutorul pensetei aschii sau spini intrati sub piele etc. Modelele mai mari au lama blocabila, deci poate fi supus unor “abuzuri” putin mai mari decat un briceag mic. Un alt avantaj al modelelor mai mari este manerul care ne ofera un comfort sporit.

cum aleg un briceag - modele briceag victorinox

Avand in vedere ca lama si componentele sunt fabricate din inox, ele au marele avantaj in fata otelului ca nu vor ruginii, dar au dezavantajul ca isi pierd taisul mai repede, deci trebuie ascutit mai des. Pentru buna functionare curata-l periodic si unge-l cu ulei special.

ATENTIE: un biceag nu poate inlocui niciodata un cutit, deci daca il folosesti intr-un mod in care el nu a fost gandit, exista marele risc ca acesta sa se strice. Briceagul este totusi un obiect taios, deci periculos, ai grija cum il manuiesti si nu il lasa la indemana copiilor sau a persoanelor neavizate.

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *