ARTICOLE DESPRE CAMPING, PRIM AJUTOR, IESIRI IN NATURA, SUPRAVIETUIRE SI BUSHCRAFT

garou pentru caine

Cum sa improvizezi un garou pentru animalele de companie

DIY TIP: Indiferent de vreme, zilnic, petrec minim o ora cu cainii la plimbare, a cui plimbare inca nu stiu, pare ca mai mult ei ma plimba pe mine decat invers. Pentru ca mereu sunt atrasi de toate orataniile de pe camp si de toate gunoaiele, mereu m-am intrebat cu ce as putea sa opresc o sangerare masiva a unuia dintre ei daca s-ar taia sau zgaria serios intr-un ciot, tabla etc

La nevoie, si o fasie rupta din tricou poate ajuta, pentru ca in cazul lor si al copiilor, este de ajuns o presiune mai mica aplicata venelor/arterelor astfel incat sa oprim fluxul sangvin spre acel membru. Chiar de as avea un garou precum cele prezentate anterior, ele nu sunt gandite pentru membre atat de subtiri precum cele ale cainilor (sau copiilor). Exista un produs, pe numele sau – SWAT-T, care este nici mai mult nici mai putin decat o banda lata din material elastic (cauciuc) care se infasoara strans deasupra ranii. Si, pe ideea asta, am zis ca pot sa imi fac singur ceva asemanator dintr-o banda elastica pentru fitness precum cele de la Decathlon care nu sunt deloc scumpe la aproximativ 20 de lei .

Zis si facut 3 bucati – 2 mai scurte si una mai lunga. Cu toate astea, sper sa nu fie nevoie niciodata sa le folosesc, dar sper ca indiferent daca ai caini sau copii, sa te pui la punct cu una alta pentru ca si ei se asteapta de la tine, ca la nevoie, sa ii ajuti si protejezi. 🙃

Improvizatia poate functiona si pentru “uz uman” doar ca trebuie sa pastrati banda elastica in forma ei lata, pentru a nu strangula tesutul mai mult decat este nevoie.

ATENTIE!

Aceasta nu este decat o improvizatie, exista garouri pe piata speciale pe care le poti cumpara. Folosirea si raspunderea asupra urmarilor folosirii lor incorecte iti revine in integritate tie, in orice situatie de prim ajutor trebuie sa ne asumam daca intervenim sau nu.

Garou pentru caini sau pisici

Garou pentru animale de companie

Cum sa improvizezi un garou

Opreste sangerarea unui caine in cazul unei hemoragii cu garoul

Leave a Reply