ARTICOLE DESPRE CAMPING, PRIM AJUTOR, IESIRI IN NATURA, SUPRAVIETUIRE SI BUSHCRAFT

LANTERNA FRONTALA SAU DE MANA – CUM ALEGI O LANTERNA

LANTERNA – CUM ALEGI O LANTERNA

Lanterna este un obiect indispensabil care trebuie sa se afle in orice casa, automobil, trusa de scule, barca, sau rucsac. Chiar daca in calatoriile noastre nu intentionam sa calatorim noaptea, nu se stie niciodata in ce situatii neasteptate vom ajunge.

lanterna_cum_alegi_o_lanterna

LANTERNELE SE IMPART IN 2 CATEGORII: de mana si frontale, acestea impartindu-se la randul lor in lanterne cu bec incandescent sau cu LED-uri (diode care emit lumina).

Marele avantaj al lanternelor frontale este faptul ca putem actiona avand mainile libere. Gandeste-te ca si o situatie simpla ca legatul sireturilor este dificila cu o lanterna in mana, nu mai vorbim de situatii de prim ajutor, catarat in teren accidentat, speologie, mers cu bicicleta, reparat ceva la motor, schimbat o roata etc.

Datorita aparitiei si dezvoltarii tehnologiei LED, acestea ne ofera o durata mult mai mare de functionare (lejer peste 100 de ore) fata de becurile clasice incandescente, simple sau cu xenon, dar si o lumina mult mai alba si mai uniforma.

De asemenea ia cu tine si un set de baterii de rezerva, mai ales daca urmeaza sa calatoresti in zone cu temperaturi scazute sau cu un grad mare de umezeala.

Unele lanterne frontale ofera utilizatorului optiunea de a purta pe cap doar sursa de lumina, legatura cu carcasa bateriilor facandu-se printr-un fir, aceasta putand fi purtata in rucsac sau geaca. Avantajul acestui sistem consta in faptul ca scade astfel greutatea pe care o purtam pe cap, dar bateriile sunt intr-o zona mai calda fata de mediul exterior unde putem considera ca ploua, ninge si/sau este foarte frig.

Pentru cei care sunt amatori de pescuit, vanatoare sau observatii stelare, unele lanterne au optiunea de a aplica filtre rosii pentru a ne mentine vederea nocturna.

Deci, daca doresti sa achizitionezi o lanterna care sa iti ofere lumina multe nopti la rand fara sa iti faci griji ca vei consuma bateriile repede, bazeaza-te pe o lanterna frontala cu LED-uri, acestea fiind mici, usoare, au o lumina puternica si sunt foarte eficiente.

LANTERNA PENTRU KITUL TAU EDC EVERY DAY CARRY

LANTERNE EDC ROMANIA EVEREY DAY CARRY

UN MIC TRUC FOLOSITOR: transforma o mica lanterna de mana intr-o lanterna frontala

Daca lanterna ta de breloc are un clips metalic detasabil pentru a o putea prinde de marginea buzunarului, atunci inverseaza sensul sau de prindere, astfel o poti monta pe cozorocul sepcii tale, lasandu-ti ambele maini libere pentru diversele activitati pe care le ai de facut pe intuneric.

LANTERNA DE BUZUNAR CU LED

PRINDEREA LANTERNEI DE MANA PE COZOROCUL SAPCII

1 Response

  1. Pingback : TRUSA DE SUPRAVIETUIRE – ECHIPAMENT MINIM DE LUAT IN CALATORII IN ZONE NEUMBLATE | WIKI TRASEE ROMANIA

Leave a Reply